07 září 2011

7.9. Blog Kena Vekslera

Ken Veksler, Senior Manager, Trading & Advisory, Saxo Bank

Pozitivní americká akciová seance vedla Asii k ziskům, což může být dobrý základ pro dnešní oživení. Trochu oleje přililo do ohně také lepší než očekáváné australské HDP, které spustilo stoplossy a drobné posílení AUDUSD. Doprovodný komentář šéfa australské centrální banky upřesnil, že nárůst byl očekávaný především díky dobré první polovině roku, kdy rostl trh a spolu s ním i ceny komodit a nerostů. Zda tento vývoj bude pokračovat, je v tuto chvíli nejisté vzhledem ke globálnímu zpomalení, které pozorujeme.

Dnešní den bude více o politice než o zveřejněných datech, i když pár jich bude. Před námi je na německé politické frontě rozhodování ústavního soudu o tom, zda je další pomoc a její forma v souladu s německým ústavním právem, a ještě důležitější rozhodování o tom, zda tento krok může poté schválit parlament. Pravděpodobnost, že verdikt bude pozitivní, je vysoká, obavy však vyvolává případné schvalování parlamentem, zejména ve světle váhavé politiky kancléřky Merkelové…. Mimo to nás čeká také hlasování italského parlamentu o přepracovaném úsporném plánu, který byl předložen minulý týden.

Z dat nás čeká rozhodování Kanadské centrální banky o sazbách (změna se neočekává) a průmyslová výroba v UK.

Co se týká včerejšího rozhodnutí Švýcarské centrální banky...Přišli, viděli a stanovili minimální cenu…
Ale jako každý trader, který to pozoruje z venku, si počkám, jestli to k něčemu bude…
Základem je, že udělali rozhodný krok, ale jakým směrem? Jednoduše prohlásili, že oficiálně budou držet cenu EURCHF minimálně na 1,20, ať se děje, co se děje. Jedině čas ukáže, jestli mají dost kuráže projít případnou další bouří.

Jinak na trhu se zlatem bylo dnes ráno na trhu bez limitní ceny prodáno 4000 lotů (pro představu 400 000 uncí), spotová cena poklesla o 50 USD, protože v tuto dobu není na trhu se zlatem likvidita…

Co se týče měnových párů, myslím, že EURUSD se dnes podívá na 1,4130/50 a pak zamíří opět níže jako včera (mimo událost s rozhodnutím Švýcarské centrální banky) a může konsolidovat a znovu testovat úroveň 1,3980/50.
Na GBPUSD je podle mě ještě prostor pro pokles před dnešními dopoledními daty, ale osobně nejsem přesvědčen o tom, jak tento pár obchodovat.
AUDUSD vidím na prodej, čekám na falešnou rally na 1,0630/50 se stoplossem nad 1,0730, pak pokles na 1,0480 (opět) a pak na 1,0330 v průběhu následujících dní.

Ještě jedna poznámka k JPY a zejména USDJPY, nevěřte mediální reklamně!!
Jen proto, že Švýcarská centrální banka včera zasáhla, neznamená to, že tak učiní i Japonská centrální banka… Oslabení JPY na 77,80/78,30 prodávejte!

S pozdravem Ken Veksler

0 komentářů: