06 září 2011

6.9. Forex blog Kena Vekslera

Ken Veksler, Senior Manager, Trading & Advisory, Saxo Bank

Po státním svátku v USA a relativně klidné, i když negativní asijské seanci se toho do dnešního rána moc nezměnilo, snad jen na trhu je trochu větší aktivita.

Australská centrální banka (RBA) pokračovala minulou noc ve své strategii nicnedělání a v podstatě se držela své rétoriky, kterou jsme slyšeli minimálně na posledních třech zasedáních. Když vezmu v úvahu výhled na globální ekonomiku a nejistotu, myslím, že RBA dosáhla vrcholu sazeb.

To by odpovídalo i řečem, které spekulují o snížení ratingu čtyř hlavních australských bank ze strany S&P, které znamenají silný protivítr a ztěžují dnes jakýkoliv výhled.

Jinak noc byla z pohledu FX klidná, USD ukázal slušný výkon proti EUR a britské libře, přičemž oba páry se obchodují níže a vyhazují snadné stoplossy, které na trhu ještě jsou. Zmínky o tom, že Merkelová řekla, že Řecko nemusí obdržet další tranši pomoci (ne definitivně, ale je to otevřené téma) situaci také nepomohly a EURUSD se v noci odpoutal od svých minim.

Přes den budou mít ze zveřejněných dat větší vliv jen německé podnikové objednávky a Index aktivity mimo zpracovatelský sektor ISM v USA.

Podívejme se blíže na jednotlivé páry a úrovně. EURUSD vidím níže na úrovni 1,4130 s omezením pro růst, stoplossy jsou těsně nad a další úroveň rezistence je 1,4160.

Přikláním se k falešným rally v průběhu dne a pár vypadá, že by mohl testovat a konsolidovat na spodní straně současného rozpětí kolem 1,3980/1,4050. Když už jsme u toho, vrátím se k tomu, co jsem říkal zhruba před 6 týdny, že EURUSD se bude na konci třetího kvartálu obchodovat (+/- 1-2%) na 1,2750. Stále si to myslím …

Na AUDUSD mám poprvé medvědí pohled a vidím prostor směrem dolů pro vstup na 1,0480, jakmile budou uzavřeny cally a stoplossy na úrovních 1,0430/1,0380.

GBPUSD vypadá složitě. Úroveň 1,6030 vidím pro intradenní nákup. Na současných úrovních bych nic nepodnikal.

Na idnexu S&P500 vidím malý (nedůležitý) obrat k 1165/70 přinejlepším, pak propad dolů na 1120/25. Spíš bych obchodoval falešné nárůsty než kupoval mizivý růst.

Tolik pro dnešek, s pozdravem Ken Veksler.

0 komentářů: