18 února 2011

Forexový blog Kena Vekslera: Ztrátě se vyhnou jenom opatrní

Saxo Bank

Zdá se, že trhům chybí jednoznačné téma, a proto se snaží vystačit si s mantrou „chuť/nechuť k riziku“, na čemž mnozí mohou prodělat... Pokud se tedy na trzích stále ještě pohybují jedinci, které neodradilo, že se spálili v lednu. Začátek roku tedy rozhodně není lehký.


Nadále se budu zaměřovat na DXY, dokud se neukáže, že se mýlím, nebo dokud trh nezavětří nějaké nové téma, které by jej mohlo ovládnout. Prozatím je to tak, že EURUSD, GBPUSD, AUDUSD, USDCHF a do jisté míry také USDJPY se v současné době pohybují ve vztahu k DXY. Samozřejmě lze namítnout, že jde o scénář, kdy se můžeme ptát, zda byla dříve slepice, nebo vejce, ale to bychom byli zřejmě příliš kategoričtí. Vzhledem k mému názoru na současný vývoj na trhu i nadále zastávám, pokud jde o EURUSD a GBPUSD, býčí postoj. Posilování druhého z uvedených párů dnes bude podrobeno testu, protože budou zveřejněny údaje o inflaci, ovšem přímý dopad bude mít spíše zápis ze zasedání Výboru pro měnovou politiku.

DXY se nyní začíná konsolidovat a vstupuje do posledních fází formování pravého ramene, takže měnové páry pro dnešek vidím následovně;

EURUSD: Obchodníci mohou nakupovat při poklesech do pásma 1,3450/30 přičemž stop-lossy budou umístěny pod 1,3380. Pro ty, kdo nemohou čekat nebo nevěří, že by to mohlo zajít až tak daleko, by možná byly vhodné dlouhé pozice kolem úrovně 1,3480/00. Obchodníci však všechno na jednoho koně nesázejí a dávají si určitou rezervu na pokles.

GBPUSD: Tento pár bude zřejmě testovat aktuální maxima kolem 1,6280 a vypadá trochu nepřístupně, nicméně poklesy by se daly využít pro zvýšení dlouhých pozic.

AUDUSD: Bezprostřední čára v písku prochází bodem 0,9930 a můj názor dokáže změnit jenom uzavření denního obchodování pod touto úrovní. Do té doby budou asi obchodníci tento pár držet a čekat na návrat k maximu 1,01.

USDCHF: Při vzestupech se jeví jako příležitost k prodeji a ve velmi krátkodobém výhledu to vypadá, že horní hranici určuje oblast 0,9700/50, zatímco dolní meze jsou 0,9550, 0,9440 a níže k 0,9380. Philipp Hildenbrand ze SNB včera připustil, že čokoládová a bankovní velmoc roste, a pokud se tento růst potvrdí, expanzivní měnová politika bude muset v dlouhodobém horizontu skončit. Pokud se potvrdí inflační prognóza, bude třeba uvést úrokové sazby do normálu. CHF na to samozřejmě doplatil.

Během dne bude zveřejněna zpráva o inflaci ve Velké Británii, britské údaje o nezaměstnanosti, index cen výrobců v USA a později zápis ze zasedání FOMC.

0 komentářů: