14 prosince 2010

Forexový blog Kena Vekslera: Squeeze city

Včerejší masivní squeeze dnes ráno pokračuje. EURUSD značně posílilo, ale nikdo v podstatě neví proč.

Když píši tento článek, tento pár testuje reálný odpor na hladině 1,3480 a pouze jeho prolomení a uzavření nad touto hodnotou můžeme považovat za výrazný pohyb. I nadále jsem medvěd a s ohledem na aukci belgických a španělských pokladničních poukázek (ECB podpoří obojí) je těžké odhadnout, jak bude tento pár obchodován dnes odpoledne. Dnes večer proběhne také zasedání FOMC, ale vzhledem k prakticky žádným změnám celkové ekonomické nálady nepředpokládám výrazné změny ani reakce na toto prohlášení. Tento vzestup neutlumily ani zmínky o tom, že pokud ECB nakoupí všechny tyto dluhopisy, může se dostat do problémů s likviditou a bude potřebovat více hotovosti. Riziko je zdánlivě v kurzu, ale tuto korelaci je stále těžší přijmout, protože i v době, kdy je riziko na ústupu, akcie rostou a stále vypadají silně.

Dnes budou dále zveřejněny údaje o produktivitě práce v Kanadě, index spotřebitelských cen ve Velké Británii a maloobchodní tržby v USA. Kalendář je tedy nabitý, ale žádný ze zveřejňovaných údajů nebude mít podle mého na trh významnější dopad. Za posledních 24 hodin jsme byli svědky uzavírání krátkých pozic při absenci likvidity a spousta manažerů se snaží před koncem roku vyrovnat účty.
Pokud jde o ostatní páry, úrovně nejsou příliš podstatné, protože každý by měl sledovat index DXY, který mu poskytne vodítko ohledně toho, kam by se trh mohl vrtnout. DXY se obchoduje pod svým 20denním pohyblivým průměrem a pokračuje v konsolidaci.

AUDUSD vypadá stále zdravě a prolomení nad 0,9980 potvrzuje, že došlo ke smetení stop příkazů, které se tam postupně budovaly, což nás vyneslo až do oblasti rezistence na úrovni 1,0030.
U GBPUSD je další úrovní, kterou je třeba sledovat, hranice 1,5930 a můžeme očekávat, že před dnešním dopoledním zveřejněním makrodat bude po tomto páru poptávka.

USDJPY se potřebuje přehoupnout přes 83,80, ale bude mít pravděpodobně hodně problémů před 84,30, pokud se tam vůbec dostane.
USDCAD stále vězí v zavedeném pásmu a bezprostřední podpora leží v oblasti kolem 1,0030, přičemž slušné nabídky se nacházejí nad zónou parity.
Stále mám nohy na stole a odmítám na těchto trzích obchodovat prostě proto, že si nehodlám nechat useknout hlavu v tomto předvánočním binci.

0 komentářů: