21 prosince 2010

Akcie v reakci na pozitivní ekonomickou předpověď Fedu otevřou výše.

Očekává se, že evropské akciové indexy otevřou v úterý výše, a budou tak reagovat na včerejší komentáře Fedu, podle nichž bude ekonomický růst vyšší, než předpovídala většina ekonomů. Uvedené komentáře vyvolaly prudký nárůst tolerance k riziku již během noční asijské seance a tento nárůst bude zřejmě pokračovat i během evropského obchodování. Dnes se neočekává zveřejnění žádných dat, která by mohla trhy pohnout.
Kromě pozitivních prognóz Fedu je zde také napětí mezi Jižní a Severní Koreou, ve kterém zdá se došlo (prozatím) k jistému uvolnění, na což trhy zareagovaly pozitivně. Vzhledem k tomu, že dnes na programu dne nejsou plánovány žádné údaje, měli bychom očekávat silné otvírací hodnoty a pak možná určitý pokles, přesto však budeme uzavírat na pozitivní úrovni.
Co se týče našeho názoru na jednotlivá průmyslová odvětví a související akcie, přikláníme se k tomu, že na tahu jsou býci, což znamená držet se akcií v energetice, základních surovinách a technologiích. V oblasti základních surovin jde konkrétně o společnosti Rio Tinto a BHP Billiton, u technologií se zaměřte na STMMicroelectronics, zatímco v energetice věnujte pozornost poskytovatelům služeb typu Acergy, Seadril a Petrofac.

0 komentářů: