11 listopadu 2010

Forexový blog Kena Vekslera: Údaje z Číny mění náladu na trhu

Vypadá to, že Čína je ještě ve varu a podle údajů zveřejněných dnes v noci to nevypadá, že by se zde měla karta obrátit. Obchodování na akciových trzích bylo v průběhu asijské seance nemastné neslané, zveřejněná data přinesla oživení u asijských indexů a i ochota riskovat se výrazněji zvýšila.
Opět jsme zaznamenali významný výprodej USD, to se ale vzhledem k jeho poměrně ošklivému oslabení v průběhu včerejška u EURUSD i u GBPUSD, nemluvě o ostatních párech, ve kterých figuruje americký dolar, dalo téměř očekávat. Říkejte si tomu třeba konsolidace nebo technická korekce, jak se vám zlíbí, ale já se stále držím svého názoru: vypadá to, že můžeme čekat další úbytek krátkých pozic u amerického dolaru.
V USA a Kanadě je dnes Den válečných veteránů, čili svátek, a trhy bude tedy s největší pravděpodobností hýbat schůzka zemí G20. Zvěsti i zprávy jsou již dychtivě očekávané. Pokud jde o dnešní dopoledne, vypadá to, že bude pokračovat nálada nakloněná prodeji USD, řekl bych ale, že je to dočasné a jen malé pokračování vývoje dnešní noci dané absencí významnějších údajů nebo zpráv zveřejněných pro dnešní den. Cítím v kostech (a je to jen můj malý soukromý názor), že tento vývoj se někdy kolem poledne evropského času obrátí … Zkrátka a dobře: uvidíme.
Pokud jde o úrovně pro dnešní den, myslím si, že u EURUSD se zpočátku vyšplháme o trochu výš, k 1,3830, bude to takové vzepětí před zvratem štěstěny, a stejně tomu bude i u GBPUSD, kde jsme již dnes ráno zaznamenali pokus o dosažení první rezistence na úrovni 1,6180 a zase jsme se poměrně rychle vrátili zpět, protože tento pohyb nebyl udržitelný. V pohledu na GBPJPY zůstávám negativní. Stop je dnes ráno o něco výš, na 133,33.
Po USDJPY je dnes ráno stejně dobrá poptávka, ale podle včerejšího chování cen bych si dovolil tvrdit, že jakýkoli vzestup nad 82,80 je velmi nepravděpodobný, a vzhledem k tomu, že americké dluhopisové trhy mají dnes volno, nebude zde přítomen faktor úrokového diferenciálu, který byl v poslední době hnací silou tohoto páru, a to snad umožní další konsolidaci směrem dolů k pásmu 81,80/50.
V případě USDCAD zůstávám jednoznačně býkem, ale nemohu se vzpírat chování cen v uplynulých dnech a domnívám se, že nás před otevíráním čerstvých dlouhých pozic čeká ještě další pokles, jehož záměrem bude testování úrovně 0,9980. Negativní postoj zastávám také k AUDJPY a myslím si, že tento obchod bude potřebovat o něco víc času, aby se řádně rozvinul, přičemž předpokládanými cílovými úrovněmi v sestupném směru jsou 80,30 a 79,80.

0 komentářů: