02 listopadu 2010

Forexový blog Kena Vekslera: RBA zvyšuje sazby a AUD reaguje

Dnes ráno přicházíme na téměř stejné hřiště, s výjimkou toho, že RBA u protinožců přes noc zvýšila úrokové sazby o 25 bazických bodů. Přirozeně pro trh, který už si od toho sezení na plotě zadřel pár třísek, byl prudký vzestup tohoto páru pochopitelný a AUD prolomil paritu a celkově dosáhl nových rekordů pro rok 2010, dnes ráno pak při výrazné obousměrné cenové akci jen mírně oslabil, přitom na maximech došlo k přirozenému vybírání zisků.
Jinak v Japonsku je svátek, takže asijské obchodování bylo relativně klidné a trh nyní očekává, co přinese zbytek týdne. Seznam údajů je dnes docela prázdný, pozornost si zaslouží pouze výsledky dnešních voleb v USA. Je těžké určit jaký (pokud vůbec nějaký) vliv tyto výsledky budou mít na americký dolar, ale celkem vzato se přikláním k tomu, že výsledky by na dolar vliv mít neměly. Republikáni mají namířeno k získání většiny ve Sněmovně reprezentantů a nyní je možné, že ovládnou i Senát – šance, že se jazýčky vah převáží na tu nebo onu stranu, jsou 50/50. Fámy o tom, že vítězství Republikánů bude mít pozitivní dopad na americký dolar, nejsou podle mého názoru nic jiného než fámy… Přesto netrpělivě očekáváme zasedání FOMC, BOE, EBC a samozřejmě údaje o počtu pracovních míst mimo zemědělství, které budou zveřejněny v pátek.
Podíváme-li se na měnové páry, mé včerejší pozice v GBPCAD vypadají i nadále zdravé a pro ty, kdo je mají stále otevřené, snižuji polovinu svého stopu na 1,6330 a druhou polovinu na 1,6265 s bezprostředním cílem na 1,6180 nebo kolem této úrovně. To poněkud protiřečí mému dnešnímu názoru na GBPUSD, který podle mě prolomí odpor 1,6080 a spustí některé menší stopy kolem 1,6130. Katalyzátorem zde bude nejspíše scénář „buy on the rumour, sell on the fact“ (otevření pozic na základě očekávání, po zveřejnění dochází k jejich uzavření) před zveřejněním britského indexu nákupních manažerů ve stavebnictví, které očekáváme dnes kolem poledne.
USDCAD se opět přibližuje úrovním slušného nákupu 1,0080 až/nebo 1,0030, kde je podle mě levný.
EURUSD je zřejmě zasekaný v pásmu kvůli nadcházejícím rizikovým událostem a během dne očekávám horní hranici 1,3980/1,4010, zatímco dolní mez 1,3870 by neměla být ohrožená.

0 komentářů: