03 listopadu 2010

FOMC znovu spustí kvantitativní uvolňování; pokud bude velkorysé, akcie poletí vzhůru

V průběhu několika posledních seancí došlo k opakovaným pokusům o překonání úrovně 1200. Sledujte, co udělá dnešní očekávané vyhlášení dalšího kvantitativního uvolňování – buď uzavřeme nad úrovní 1200 nebo budeme znovu testovat hodnotu 1150.

Co se děje?
Podle toho, jak uzavřela americká seance, dnes evropské akciové trhy s největší pravděpodobností otevřou o 0,2 % výše. Veškerá pozornost se upírá na předpokládané večerní ohlášení dalšího kola kvantitativního uvolňování, se kterým by měl přijít Fed. Náš základní scénář předpokládá, že celkový finanční objem programu uvolňování dosáhne hodnoty 500 mld. USD, což podpoří chuť riskovat.
Pokud program kvantitativního uvolňování zahájí s rozpočtem vyšším než 500 mld. USD, očekávejte strmý růst akcií.

Akcie: Pohled zblízka
Pro akcie stejně jako pro všechna další aktiva je nyní tématem dne kvantitativní uvolňování. Akciové trhy nyní přesunuly svoji pozornost od hospodářských výsledků na makroekonomická data. Dnes očekávané oznámení kvantitativního uvolňování, se kterým by měl přijít Fed, s největší pravděpodobností poskytne akciím podporu a krátkodobě lze očekávat, že index S&P500 překoná hranici 1200, ale až celý humbuk odezní a ke slovu se opět dostane realita, trhy si uvědomí, že takové ocenění je příliš vysoké. Do té doby ale nakupujte – bude to ještě zábava.

0 komentářů: