21 října 2010

Zpomalení výroby v rozvinutých ekonomikách pokračuje

 Po včerejším silném posunu na akciových trzích, které uzavíraly výrazně na úrovní 1170, očekávejme před tím, než se trhy vydají k úrovni 1200, opětovné testování hladiny 1170.
 Celá eurozóna včetně Německa – její největší členské země – může očekávat další zpomalení.


Co se děje?
Evropské akciové trhy pravděpodobně otevřou beze změny, protože k mocnému růstu na americkém trhu, jehož jsme byli svědky včera, došlo z větší části před ukončením evropského obchodování a americké futures změny nezaznamenaly. Hlavním hnacím motorem růstu akciových trhů jsou i nadále hospodářské výsledky firem jako Wells Fargo, United Technologies nebo Boeing, které vykázaly velice silná čísla a také pozitivní výhled pro zbytek roku.
Dnes se také očekává velké množství dat, která by měla ovlivnit dění na trzích, včetně PMI dat z Německa a eurozóny. Ovšem hlavní úlohu budou i nadále většinou sehrávat ohlašované výsledky firem, které akciové trhy ovlivní nejvíce.

Akcie: pohled zblízka
Jakkoli je to nečekané, pokračuje proces zlepšování úvěrového portfolia. Včera to byla společnost Wells Fargo, která oznámila, že snižuje očekávané rezervy na ztrátové úvěry, což podobně jako v předchozím případě Bank of America a JPMorgan překvapivě vyhnalo její zisky nahoru. Boeingu prospěl kvalitní seznam objednávek, který jednoznačně vyrovnal zpoždění dodávek letounu 787 Dreamliner. Boeing teď zažívá období zvyšující se poptávky, a to zejména komerční, protože letecké společnosti opět začínají investovat. Tento výhled do budoucnosti přiměl Boeing zvednout předpověď výnosu na akcii k horní hranici pásma, což je pro globální ekonomiku dobrá zpráva. Také společnost United Technologies překonala všeobecná očekávání směrem vzhůru, a to zejména v důsledku neočekávaně vysokých tržeb z prodeje leteckých motorů. V neposlední řadě překvapila svým růstem společnost eBay, která také zvýšila svoji prognózu pro čtvrté čtvrtletí. Není tedy překvapením, že jsme včera na akciových trzích zažili velice silný nárůst a hospodářské výsledky dokázaly vyrovnat překvapivé zvýšení úrokových sazeb v Číně.
Evropskou výsledkovou sezónu dnes zahajuje Nokia. Kromě toho sledujte zveřejňování hospodářských výsledků významných společností, jako je Caterpillar, Amazon, Eli Lilly, UPS a AT&T v USA.

0 komentářů: