26 října 2010

Bude pro další kolo kvantitativního uvolňování rozhodující britské HDP za 3. čtvrtletí?

Co se děje?
Evropské akciové trhy otevřou dnes s největší pravděpodobností o 0,3 % níže, protože uzavírací hodnota na amerických trzích byla o něco nižší než předchozí uzávěrka evropského obchodování. Dnes ráno však společnost UBS oznámila velmi dobré hospodářské výsledky a poměrně dobré výsledky zveřejnila také společnost Arcelor-Mittal, což by mohlo sentiment před otevřením evropských trhů nebo krátce po něm posunout do pozitivní zóny. Pokud jde o další důležité hospodářské výsledky dostatečně silné, aby pozměnily směřování trhu, sledujte Ford, který oznámí své výsledky dnes ve 13:00 hod. SEČ.

Akcie: Pohled zblízka
Společnost UBS oznámila dnes ráno velmi dobré hospodářské výsledky: čistý příjem 1,66 mld. CHF oproti trhem očekávaným 1,16 mld. Částečně to bylo způsobeno čistým daňovým dobropisem ve výši 825 mil. CHF, ale celkově je to pozitivní zpráva: narozdíl od posledních tří čtvrtletí znamená čistý příliv peněžních prostředků do ziskové divize správy majetku a nižší než předpokládaný pokles v případě investiční banky. To je protikladem vývoje ve společnosti Credit Suisse, která vykázala významné ztráty.
Společnost Texas Instruments zveřejnila svou zprávu o hospodářských výsledcích včera a její čistý příjem za 3. čtvrtletí se ve srovnání se stejným obdobím loňského roku zvýšil o 60 %, avšak prognóza tržeb a celkový výhled spotřebitelských výdajů zůstávají poněkud chmurné. Společnost očekává, že na tržby bude mít negativní vliv spotřebitelská poptávka, ale Texas na druhé straně zaznamenává vzestup průmyslové poptávky. To je dobrá zpráva a jak jsme uvedli včera, nyní už jen potřebujeme, aby se to odrazilo i v úhrnných číslech.

0 komentářů: