19 října 2010

Apple překonává očekávání; GS, Johnson & Johnson a BofA zveřejní výsledky dnes

Hranice 1170 byla jednoznačně prolomena a směřujeme k testování úrovně 1200. Nepochybně nastanou i špatné dny, ale trend je velmi silný, takže očekáváme testování úrovně 1200.

Co se děje?
Evropské akciové trhy otevřou s největší pravděpodobností bez výraznějších výkyvů poté, co akciové trhy v USA rostly v reakci na velmi pozitivní hospodářské výsledky společnosti Apple. Apple jednoznačně překonal všeobecná očekávání; vykázal tržby ve výši 20,34 mld. USD oproti očekávaným 18,08 mld. USD a výnos na akcii ve výši 4,64 USD oproti předpokladu 4,10 USD. Spotřebitelé zjevně na Apple věří a navzdory pochmurným ekonomickým předpovědím Apple předvídá pokračující růst tržeb. Sledujte Johnson & Johnson, Bank of America a Goldman Sachs.

Akcie: pohled zblízka
Výsledková sezóna pokračuje a dnes mají být zveřejněny hospodářské výsledky takových gigantů, jako jsou Johnson & Johnson, Bank of America a Goldman Sachs. Věnujte pozornost výsledkům Bank of America a jejímu úvěrovému portfoliu. Je velmi pravděpodobné, že bude následovat trend nastoupený bankami JPMorgan a Citigroup, uvolní peníze z rezerv na ztrátové úvěry, a krátkodobě tak zvýší zisky. Co se týče Bank of America, sledujte, zda se objeví jakákoli zmínka, která by naznačila alespoň odhadem výši dopadu rekurzivního procesu zabavování majetku na její rozvahu. Zajímavou podívanou slibuje i Goldman Sachs. Investiční pobočka banky JPMorgan si vedla dobře, ale ne tak jako za starých dobrých časů. V jakém světle se předvede Goldman Sachs? Nejspíš v dobrém. Vždy tomu tak bývá, ale zajímavé na tom spíš je, odkud tyto zisky vlastně plynou (tj. z které části podnikání).

0 komentářů: