31 srpna 2010

Riziko se uvolňuje, opatření centrálních bank jsou považována za nevýznamná

31/8/2010, Mads Kofoed, stratég trhu, Saxo Bank

Komentář
 Riziko se opět uvolnilo a dává další jasný signál centrálním bankám, že musí učinit závažnější opatření, pokud chtějí, aby se trh vrátil do režimu s rizikem (i když my bychom byli proti všem uvedeným opatřením).

Co se děje?

Dnes je na celém světě mnoho rizik událostí. Před zítřejším celostátním PMI (ISM výrobní), dnes sledujeme jeho regionální ekvivalent v Chicagu. Má vysokou korelaci s celostátním PMI a konsensus očekává hluboký pokles na 57, i když by to stále naznačovalo zdravou expanzi.

V eurozóně sledujeme čísla o nezaměstnanosti v Německu a ceny pro celou eurozónu. Bleskový průzkum CPI je obecně přesným ukazatelem skutečného údaje CPI, který bude zveřejněn za dva týdny. Očekává se, že německá nezaměstnanost poklesne o dalších 20 000 a neexistují žádné známky bezprostředního zpomalení ekonomiky (dostaneme se k tomu později v tomto roce).

Očekává se, že ceny nemovitostí v USA v červnu stouply (o 0.2% MoM), když byly poháněny daňovým úvěrem pro kupující nemovitostí. Zatímco ukazatelé prodeje nových a stávajících nemovitostí již nejsou zkreslovány daňovým úvěrem, ceny Case-Shiller jím jsou stále ovlivněny, protože se prodeje zachycují opožděně.

Situace na trhu

Index Chicago PMI, který má vysokou korelaci s IM výrobním indexem, bude zveřejněn dnes v 13:45 GMT (sledujeme ho několik minut před zveřejním, protože investoři ochotní platit mohou získat výhodu 3 minuty před zveřejněním). Pokud bude Chicago PMI následovat ostatní regionální PMI poklesem v srpnu, čeká nás zdravý pokles indexu ISM výrobní zítra, i když bychom měli zůstat nad 50.

AUD momentálně zastavil svůj pokles, když ekonomika vykázala některá lepší než očekávaná čísla, včetně stavebních povolení na 2.3% MoM v červenci (-0.7% oček.) a maloobchodních prodejů na 0.7% MoM (0.4% oček.). Nakonec to však nebylo dost, protože se v Austrálii zbavili dřívějších zisků, když se negativní nálada opět vrátila.

Vols byly opět mírně nabízeny u EURUSD FX opcí a trh se zdá být bez jasného směru. Očekáváme, že se EURUSD bude držet v těsném pásmu příštích několik dní, když trh čeká na čísla zveřejněná později v tomto týdnu. EURCHF nadále posiluje pro EUR puts/CHF calls a je obtížné vidět, jak by se měna mohla vyhnout dalšímu poklesu, když se RR obchodují na současných úrovních.

0 komentářů: