28 června 2010

Komentář Kena Vekslera - 28.06

Dobré ráno,

jak rychle vrcholná schůzka představitelů zemí skupiny G20 přišla, tak také odešla; různí příslušníci davu obyčejných lidí byli zadrženi pro narušování veřejného pořádku a v podstatě nic dalšího z ní nevzešlo. Existuje tu výrazný nesoulad mezi dvěma tábory. V kontinentální Evropě jsou ti, kdo pevně věří, že cestou kupředu je upuštění od stimulačních opatření a snižování rozpočtových deficitů (vzhledem k obrovským veřejným dluhům ani nemají téměř nic jiného na výběr), zatímco ve Spojených státech Obamových právě tento muž prosazuje politiku, která by se dala vyjádřit slovy: utrácejte, jen tak se z potíží dostanete… Těžko předvídat, ale pokud budete do ekonomiky prostě jen pumpovat další peníze, brzy skončíte tam, kde zbytek Evropy… A Číňané samozřejmě požadovali, aby v závěrečném usnesení ze schůzky nefigurovala žádná oficiální zmínka o jejich měnové manipulaci.

Takže kam odsud? Riziko není prozatím v kurzu a zdá se, že trh se výhradně soustřeďuje na to, kam míří akciové trhy, a od toho se také odvíjejí pohyby měnových párů.
Jak jsem psal v předchozích komentářích, na letní prázdniny se opravdu vše zklidňuje a v současné době opravdu nevím, kde najít jednoznačné obchody.

Pokud jde o dnešní úrovně, GBPUSD je podle mě opravdu hodně překoupený a říká si o prodej, ale nechce se mi skákat před rozjetý nákladní vlak, tedy britskou libru.
Do týdne čekám korekci až na úroveň 1,4600, tak si na to dávejte pozor.

Pokud jde o EURUSD, vím o dobrých nabídkách, které sedí nad úrovněmi 1,2390 a 1,2410, s malými stop příkazy těsně nad těmito úrovněmi. U tohoto páru budu prodávat při posílení a myslím, že v průběhu dne se kurz bude pohybovat v pásmu 1,2300-1,2390.

USDJPY i nadále oslabuje a obzvláště dlouhé pozice JPY se v průběhu minulého týdne zvýšily, což posiluje důvěru v dlouhé pozice v JPY se začátkem léta.

Dnes nenacházím žádnou výraznou inspiraci a budu čekat na nějaké živější dění v nejbližších dnech, které by snad mohlo vdechnout trochu více života nejen mně, ale také tomuto trhu.

S pozdravem,

Ken Veksler.

0 komentářů: