23 června 2010

Komentář Kena Vekslera - 23.06

Dobré ráno,

přes noc se toho kromě vystoupení různých představitelů moc nedělo a pro tuto chvíli se zdá, že čínská kauza se dostává trochu na vedlejší kolej, jak se téměř dalo očekávat. Důsledky teprve pocítíme a já celkově (soudě dle včerejška) očekávám, že z toho v blízké budoucnosti vzejde jen velmi málo, pokud vůbec něco. Jediné, co stálo trochu za pozornost, bylo čínské prohlášení ohledně nutnosti dávat pozor na silnější měnu, která by přirozeně omezila poptávku po surovinách, což včera postihlo AUD.

Dnes nás čekají různé údaje a následné riziko událostí, zejména z eurozóny (index nákupních manažerů), ve VB bude zveřejněn zápis z jednání BoE a večer samozřejmě rozhodnutí FOMC, ale to pravděpodobně nevyvolá žádné vlnobití, jelikož hlavním bodem prohlášení zůstává rétorika „delšího období“.

Pokud jde o dnešní vývoj měnových kurzů, mám pocit, že se u „rizikových“ párů vydrápeme o něco výš, ale tento pohyb nebude mít dlouhého trvání a bude představovat příležitosti k prodeji.

Páry EURUSD a GBPUSD jsou toho nejlepším příkladem. U prvního páru předpokládám, že vezmou za své malé stop-lossy okolo úrovně 1,2310/15 a mohli bychom se dostat o něco výše k hladině 1,2320/30 – tam bych se pustil do intradenního prodeje s očekávaným návratem k úrovni 1,2250 a níže. Naopak u páru GBPUSD to stále vypadá na poptávku, dokud bude veřejnost pitvat včera zveřejněný rozpočet, který prozatím vypadá pro libru pozitivně. Navzdory tomu jsem přesvědčen, že se i tady bude jednat jen o krátkou epizodu, a při pohybech k úrovni 1,4870 a dál k 1,4950 bych prodával, se stop-lossy nad 1,5030. V následujících dnech pak předpokládám návrat k úrovni 1,4680.

Můj obecně býčí pohled na USD ve střednědobém horizontu přetrvává a rozhodl jsem se to vyjádřit na páru USDCAD, u kterého také předpokládám pokles pod úroveň 1,0200, což by byla dobrá hodnota pro nákup. Zpočátku očekávám návrat k 1,0450.

Kromě toho bych všem radil nespouštět zrak z párů s JPY, u kterých je podle mě také na pořadu dne korekce směrem dolů, neboť se blíží letní volna a víc peněz začíná plynout do nových dlouhých pozic v JPY.

Přátelé, dnes je všude klid a nečekám, že by se to v průběhu dne změnilo, tak si buď s rozvahou vybírejte své bitvy, nebo se kousejte nudou.

S pozdravem

Ken Veksler.

0 komentářů: