14 června 2010

Komentář Kena Vekslera - 14.06

Dobrý den,

pozdní začátek dne zejména proto, že nemám jasnou představu o směřování trhu. Chce se mi to svést na prodloužený víkend v mé vlasti vzhledem ke královniným narozeninám, ale to by nebylo nic jiného než lež…

Na trhu to stále vypadá téměř stejně jako ve čtvrtek a tedy výprodej dolarového indexu a logický dopad na všechny rizikové měny, tj. prodej dolaru a růst takových měn jako EUR a GBPUSD, ani nemluvě o protinožcích, kterým se také daří poměrně dobře.
Většina tržních expertů upíná zraky k akciovým trhům, které mohou být obecným vodítkem, ale podle mého názoru je podle tohoto scénáře těžké určit, jestli bylo dřív vejce nebo slepice. Zdá se nicméně, že akcie by dnes mohly o něco posílit, jelikož prolomily rezistenci na úrovni 1085/90 a jejich dalším cílem bude hladina 1105.

No a co s tím? Víte, upřímně, kdybych to věděl, tak vám to s radostí řeknu. Během dne bych asi na trh nevstupoval a počkal si na lepší příležitosti. V této chvíli nemá smysl uvádět ani žádné hladiny, a to z toho důvodu, že se jich stejně nebudete pravděpodobně moci chytit.

Co se týče makroekonomických událostí, dnešním trhem mohou zamíchat pouze údaje o průmyslové výrobě v eurozóně, ale velký třesk bych od toho nečekal.

Přál bych si vám dnes poskytnout víc informací, ale – jak říkávala moje matka – když nemůžeš říci nic chytrého, raději neříkej nic.

S pozdravem,

Ken Veksler.

0 komentářů: