11 června 2010

Komentář Kena Vekslera - 11.06

Dobré ráno,

tak nám růst pokračuje… Aspoň prozatím. Trh jde do rizika a to se projevilo v tlaku na všechny hlavní páry převážně díky výprodeji dolaru. Dolarový index (DXY) spadl z maxima 88,70, nyní se obchoduje na hranici 87 a leží na pohyblivém průměru s intervalem 20 a v konsolidačním pásmu kolem 86,75/87,25. Některé významné instituce a jejich příslušní analytici to považují za skvělou příležitost k opětovným nákupům dolaru v příštím týdnu, přičemž potvrzením tohoto předpokladu bude, když se akciovému trhu nepodaří prolomit hranici 1106/10 u indexu S&P.

Tento výkyv považuji spíše za technickou korekci pohybu, který byl dosud jednosměrný, a to dolů. Není nic špatného na tom dopřát si oddechu a to je prostě to, oč tu podle mne jde, možná trochu ostřejší, nicméně stalo se. Zjevná otázka tu tedy zní: kudy kam? Můj celkový makroekonomický pohled na věc se nezměnil a i nadále vyhlížím další příležitosti k nákupu USD a v souvislosti s tím další pokles u takových měn jako EUR, GBPUSD a AUD. Jedinou anomálií bude USDCAD, který se krátce obchodoval těsně pod supportem na úrovni 1,0330, a stále má potenciál na to, aby se dostal na 1,0280.

Makroekonomických údajů, které by mohly zahýbat trhem, bude dnes zveřejněno málo, proto očekávám, že dnešní pohyby budou spíše horizontální… Týden byl dlouhý a – mám-li být upřímný – těším se, až skončí.

Pro dnešek vám nenabízím žádné hladiny a ani žádnou motivaci pro obchodování na tomto trhu. To nejracionálnější by bylo podívat se, kde jsme dnes skončili, a v pondělí to čerstvě zanalyzovat. Největší událostí dneška je samozřejmě zahájení mistrovství světa ve fotbale v Jižní Africe a protože v tomto období se všechno odvíjí víceméně od evropského časového pásma, likvidita a celkový vývoj cen na trhu bude odpovídat tomu, že obchodníci nalepení na televizní obrazovky budou sledovat, jak se přeplácení dospělí muži válejí a svíjejí na trávě a předstírají zranění... jo a možná dá někdo i nějaký ten gól.

Vám přeji hodně štěstí a nekazte si tak nádherný pátek honbou za levnou spekulací.

S pozdravem,

Ken Veksler.

0 komentářů: