07 června 2010

Komentář Kena Vekslera - 07.06

Dobré ráno,

dnešní téma, zdá se, zní „Ztraceno v překladu“… Ne, nemyslím tím ten film od Billa Murraye (i když ten film stojí za to, vřele doporučuji). Co tím myslím, jsou špatně pochopení Maďaři, kteří zpětně analyzují své poznámky ze čtvrtečního večera a už propustili svého oficiálního překladatele…

Ať už si to malujeme, jak chceme, všechno stále ukazuje stejným směrem, a to tím, že v eurozóně není situace opravdu růžová (to je ale překvapení). O víkendu trhem hýbaly titulky různých britských a evropských novin, ale také neúspěšné setkání G20 v Busanu, které mělo vyřešit otázku globální daně pro banky. Z titulků se dalo vyčíst, že „euro do pěti let zanikne“ (návrat německé marky bych osobně přivítal) a „Německo nejspíš nepodpoří záchranný balíček“… To všechno smetlo riziko ze stolu a index VIX, který se pohybuje na úrovni kolem 35, naznačuje, že v nejbližší době se situace nijak nezlepší.

Pokud jde o makroekonomické údaje, během dne nebudou zveřejněny prakticky žádné, takže v tomto ohledu toho moc očekávat nemůžeme (abych vyjádřil zcela zjevnou skutečnost).
Pokud jde o měnové páry, mé cíle a úrovně z pátečního komentáře stále platí a tento týden se budu maximálně snažit vyhýbat hlavním párům a namísto toho se budu poohlížet po relativní hodnotě tam, kde ji lze nalézt, pokud tedy vůbec. Pro mě to znamená soustředit se na takové páry jako GBPCHF, CHFJPY a možná i USDCAD.

V případě EURUSD bude většina hráčů na trhu dnes vyhlížet určitou formu uzavírání krátkých pozic, korekci, říkejme tomu, jak chcete… Nikoli však já! Já očekávám pokles a říkám, že pokud na pozadí nějaké pochybné zprávy náhodou uvidíte kurz vystřelit k 1,2150, musíte tento pár prodat. Rozhodně vám však doporučuji, a nemohu to již více zdůraznit, tento pár neobchodovat!!!!!

Dnes jsem, přátelé, stručný a milý, a to je proto, že situace na trhu je ošklivá. Přečtěte si můj páteční komentář, abyste pochopili, jak to tento týden vidím.

S pozdravem

Ken Veksler.

0 komentářů: